Om oss

Vi är två stycket som ligger bakom denna blogg. Att ha glädjen och dela detta allt blir vår gemensamma lyckliga lott. Om vi ska tala om vårt projekt här så måste det nämnas att det inte var ett givet alternativ för oss. Vi bodde tillsammans med en hög fina människor som också var aktiva kring tänket med alternativa bostäder. Därifrån så utvecklades prat till idé och sen till arbete. Ett litet flyttbart hus är precis vad vi skulle önska. Vi har inget geografiskt mål, förutom att det är Sverige, vad då passar bättre än att ha huset klart och sen känna efter? Passande var också bygget, då vi har intresse av att utvecklas inom detta område. Tidigare erfarenhet är inte stor.

Efter som att vi är två så blir det även två presentationer! En var är tanken. Mer än så kan bli förvirrande.

————————————————————————————————————————————–

Mirja Li:
Jag älskar att leva, andas, kreera och att leva lite annorlunda än de flesta gör. Det är inte av den anledningen att jag vill vara annorlunda som driver mig (inte bara i alla fall), det är bara det att det finns en vardag som inte lockar mig. Eller snarare en bild i mig av ett så kallat normalt liv som jag inte vill leva. Jag tror jag finner lite glädje i att bryta mot förväntade normer, fast alltid med en fot kvar mitt i samhället; för kontrastens skull och trygghetskänslan.

Jag är 26 år, men känner mig både yngre och äldre, väldigt sällan mitt i prick. Annars är jag keramiker på paus, en ringrostig barista, outbildad florist och jag drömmer gärna om att vara musiker. Jag känner att skapandet är meningen med mitt liv, bra mat och yoga mitt bästa bränsle och kärleksfullhet det naturliga tillståndet som vi – de allra flesta – längtar/strävar efter. Jag har konstant hemlängtan till ett hem att kalla mitt hem, men bor just nu högst temporärt på olika platser.

————————————————————————————————————————————-

Kenny:
Mitt liv är musik och natur, med extra mycket musik och natur. Först föddes jag i rock n’ roll och levde livet därefter. Sedan konverterade jag till nya epoker, utan någon forcerad eller påtänkt mening. Helt plötsligt fann jag mig själv i nya kulturer och nya miljöer- helt genom musiken. Sedan dess har det pendlat hit och dit på detta sätt. Idag uppskattar jag min korta resa. I musiken fann jag inspiration till egenutveckling och gör än idag. Böcker, ekologi, filosofi, dessa saker får aldrig heller bli bortglömda!

Det egentliga nämnvärda för er som läser detta är att jag studerar “trähantverk” för tillfället. Det har jag gjort i snart ett och ett halvt år. Vad det innebär är en god fråga. Det kan ju nästan vara vad som helst. Utbildningen har inte så hårda regler på vad som krävs och vad som ska bli(s) utan har fokus på annat håll. För mig så blev det grundläggande kunskap i något av det mest naturliga och funktionella materialet i vår värld; vilket är en helt ny syn på “trä” för min egen del. Tidigare (och även fortfarande högst stående) har det bestått av inspiration i själva iakttagandet och i atmosphären de utstrålar.

————————————————————————————————————————————-

Advertisements

9 thoughts on “Om oss

 1. Eva Bladh

  Hej!
  Jag håller på och bygger ett hus som ska ställas på ett underrede. Men börjar bli orolig att underredet ska säcka ihop. Huset ser så tungt ut.
  Därför undrar jag hur det har gått för er.
  Har ert husvagnsunderrede klarat hustyngden?
  Mitt underrede är lite kraftigare än ett husvagns- . Det har stått en manskapsbod på det. Men ser rätt klent ut tycker jag…
  Så därför ville jag höra hur det har gått för er. Ifall jag ska se mig om efter ett ännu kraftigare underrede med dubbla hjul kanske. Har bara ett hjulpar på detta.
  Önskar er allt gott
  Hälsningar
  Eva

  Reply
  1. M & K Post author

   Hej Eva!
   Vi sa ungefär samma sak när vi klätt av underredet vårt till bara stommen.. Men det har funkat mycket bra såvitt vi vet. Vi tror att vårat hus ligger på runt 3ton (vilt gissat). Har du kollat vad axeln till hjulen tar som maxlast? Vi har två 800kg.

   Mvh, Kenny

   Reply
 2. Ada

  Hej, Det är så roligt att se era lösningar. Det ska bli mycket kul att följa er eftersom ni har samma lösningar på värme och vatten som jag gillar och hela tiden tänkt mig. Håller precis på med spisen och skorsten och ska lämna en bit kal precis som ni..(ev kopparör runt och göra vvb). Sen har jag också tänkt ha fotpump och antingen dunk på blomrullbräda eller vattencistern på altanen. Hur blev det med er fotpump och rullbräda? Kan ni ge några bilder och berätta lite? Jag tänker mycket på hur jag ska få det snyggt och bra och gärna varmvatten också men jag älskar finurliga lösningar.
  mvh Eva

  Reply
  1. M & K Post author

   Hejsan Ada!
   Vad fin idé med kopparrören!

   Vi har ännu inte satt in vattentank, kran eller fotpumpen, men vi har goda planer för det. Vattentanken ska vi måttbeställa i rostfrittstål, med rengöringslucka, där man matar den med vatten upptill. Som till en båt. Vi är skeptiska kring plasttankarnas användning som sker. Inte om vattnet står en kort stund, men om det ska stå längre.
   Den tanken ska stå på en Plywood(eller liknande) tillsågad och med hjul påsatta undertill. Då kan vi skräddar sy den också för det utrymmet vi har! Och sen när vi ska fylla den med vatten (via dunkar eller liknande) så kan vi enkelt dra ut den från sin plats under diskbänken.
   Kranen blir ett enkelt tillböjt kopparrör som inte står med tryck i sig. Ganska liten dimension i diameter, vi får se vad som passar. Är den förstor så tror jag att onödiga mängder kan gå åt. Som billiga tandkrämstuber! Sen så fotpumpen inkopplad i alltsammans 🙂

   Vi har en del saker på listen över vad som ska fixas. Vi fick prioritera om lite nu under senaste perioden då vi har blivit gravida. Altan har vi byggt och nu är det fokus på trapp upp till loftet så att Mirja Li kan ta sig säkert upp när magen växer till sig.

   Jag kommer garanterat att göra ett blogginlägg med bilder när vi har satt in tanken, byggt trappen, babylösningar osv. Men det kommer inte än på månader.

   Har du bilder på ditt bygge, en blogg eller så, så får du gärna skicka den till oss! Alltid kul att följa andra i deras!

   Mvh, Kenny

   Reply
 3. Monica Lammila

  Hej!
  Vilket fint hus ni har byggt!! =)
  Jag har också tänkt bygga mig ett hus på hjul. Har köpt en gammal personalvagn som jag ska använda. Men mitt största problem är VAR jag ska kunna ställa upp mitt lilla hus. Var står ert hus? Hur har ni löst det?
  Mvh
  Monica

  Reply
  1. M & K Post author

   Hej Monica!
   Tack! Vi hittade en plats i Sörmland där vi kunde kunde hyra en plats att vara på. Det finns en del vagn-kollektiv runtomkring i sverige om man är intresserad av ett sådan sammanhang, men kan huset klara sig själv (utan el/vatten/avlopp från ett annat hus) så kan en ju alltid höra med någon som har mark om man kan hyra en plats där. Forum som Facebook är ju också potentiell källa för kontakter. Tex så finns det en grupp där som heter “Manskapsvagns-bebyggarna” där folk har annonserat att de har plats. Där finns det också enormt med erfarenheter och kunskaper att hämta från andra individer!

   Reply
 4. Tom Brand

  Hej! Jag vet inte om ni fortfarande är aktiva här på bloggen? Jag har också precis börjat mitt projekt med att bygga ett hus på hjul på en gammal husvagn. Jag kom också fram till att LGF är det bästa sättet att köra på men jag undrar hur ni gjorde för att stumma av underredet? LGF får ju inte ha fjädring (eller har ni bara låtit fjädringen vara?). Jag hittade eran blogg av slump och kände igen Vårdinge. Gick trälinjen i ett år 2008-2009 :). Superfin vagn!!!! Allt gott, Tom

  Reply
  1. M & K Post author

   Hej Tom!
   Vi är aktiva likt reptiler! Sparsamt (just nu iaf) 😉

   Vi lät fjädringen vara på. Men vi kollade runt på internet för att se vad som skulle kunna göras när vi stod inför beslutet. Det verkade inte så mödosamt att steloperera undereden! Kommer inte ihåg exakt vad vi hittade eller vart tyvärr..

   Mvh Kenny

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s